Arriba el número 63 de LA LLERA

Nou disseny i més pobles presents a la revista La Llera del Ter, l’any dels seus 25 anys

La revista La Llera del Ter estrena un nou disseny gràfic a la vegada que suma a les seves pàgines els pobles de Cervià de Ter, Madremanya, Sant Martí Vell i Juià. Fins ara, els pobles que hi participaven eren Bordils, Flaçà, Celrà i Sant Joan de Mollet.


La Llera del Ter, 15 de març del 2022. – El número 63 de la revista local La Llera del Ter estrena un nou disseny gràfic a càrrec de la dissenyadora Marta Montenegro i Gemma Pallissera. A més, aquest número 63 també compta amb
articles dels pobles de Cervià de Ter, Madremanya, Sant Martí Vell i Juià ja que els seus ajuntaments s’han unit al projecte.

La revista la Llera del Ter és una radiografia del paisatge, el patrimoni, la història i la gent que viu entre el Ter i les Gavarres, la ciutat de Girona i les comarques de l’Empordà. A la revista es parla dels nostres pobles i tot això gràcies a un equip de més de 30 col·laboradors. El sentit de la revista és donar valor al patrimoni i deixar constància de les històries que ens expliquen d’on venim i també qui som en aquest territori.

El nou disseny no perd de vista el detall i la importància de les històries que s’hi expliquen però des d’una mirada més actual i també més gràfica. Les imatges han guanyat molt d’espai. Tot això sense perdre de vista el text i la lletra, que ara és més gran. La portada és una picada d’ullet al lligam històric i cultural dels pobles. Així doncs, si s’ajunten les portades es crea un mosaic.

Tot i que el contingut segueix la mateixa línia, les seccions han canviat: “Avui en dia”, de temes d’actualitat; “L’espiell”, el tema principal; “Tot enraonant”, d’entrevistes i converses; “Coses d’abantes”, un calaix de sastre, un aiguabarreig d’història i patrimoni; “Pensaments”, la darrera part, dedicada a la prosa, a la reflexió, al paisatge. Les primeres planes seran, això sí, per a la il·lustració de Marta Puig, i recuperem l’apartat “Consideracions de frontera” –de caire literari, irònic, a vegades foteta, sobre els confins d’aquests pobles–, escrit per Eloi Sànchez i Telm Terradas.

I com es deixa clar a l’editorial d’aquest número 63: “Volem ser, ras i curt, més que una revista molt ben feta. Per això, agraïm la confiança de tots els ajuntaments i el compromís de les persones que documenten i deixen escrites les històries dels
nostres pobles perquè puguin romandre en el temps.”

Encetem, doncs, una nova etapa on, a més, la periodista Èlia Borràs s’ha afegit a l’equip de coordinació, juntament amb Lia Pou, Martí Navarro i Mar Camps. La revista ha fet 25 anys d’història i La Llera del Ter ha deixat de ser una revista local per convertir-se en una publicació de territori. Per això, agraïm la confiança de tots els ajuntaments i el compromís de les persones que documenten i deixen escrites les històries dels nostres pobles perquè puguin romandre en el temps.

Ens trobareu a:
➢ TW: @lallerarevista
➢ IG: @lallerarevista
Per qualsevol consulta podeu contactar amb
➢ lalleradelter@gmail.com
➢ Èlia Borràs – 636596352