Església de Sant Cebrià

L’església de Sant Cebrià es troba a l’extrem nord del nucli antic. L’edifici que podem contemplar actualment pertany a una reconstrucció que va fer-se l’any 1824 seguint models neoclàssics. De la primera església romànica, construïda en data incerta, però que es troba documentada per primera vegada al segle X, en queden dues restes molt significatives: la portalada d’entrada que es troba a la banda de ponent de l’actual església i part de l’absis semicircular que es troba just sota del campanar.

Actualment, l’església està orientada de nord a sud i destaca impunement la seva façana d’entrada on hi ha la porta emmarcada per dues pilastres i una llinda rematada per una fornícula a l’interior de la qual hi ha la imatge de sant Cebrià. Damunt d’aquesta imatge hi ha una rosassa circular que dona caràcter a l’edifici.

A l’interior de l’església es conserva una meravellosa obra d’art, un magnífic retaule amb deu columnes culminades per capitells daurats de volutes i fulles d’acant. Aquest retaule serveix de marc a la imatge de sant Cebrià, adquirida després de la Guerra Civil.